het-zwin-cadzand

De Belgische kust

 

historisch en mondain

Knokke, Brugge en Gent

Langs de kust, net over de grens met België, liggen een aantal prachtige steden die uw bezoek meer dan waard zijn. We lichten er enkele voor u uit.

Knokke (11 km vanuit Cadzand)

Knokke is een klassieke Vlaamse badplaats met allure. U vindt er ouderwetse grandeur en klasse.
Knokke heeft eigentijdse loungebars, klassieke strandpaviljoens, uitstekende restaurants, bijzondere winkels, kunstgalerijen en festivals. In Knokke moet u simpelweg geweest zijn!

Brugge (24 km vanuit Cadzand)

In deze historische, middeleeuwse stad is ontzettend veel te zien. De straten rond de Grote Markt zijn één groot openluchtmuseum. Wandelen over het Prinselijk Begijnhof, een bezoekje aan bierbrouwerij De Halve Maan, een rondvaart over de Brugse reien, een pintje op de Eiermarkt. Brugge maakt u blij!

Damme (20 km vanuit Cadzand)

Damme is een klein pittoresk stadje dat wereldberoemd is in België. Heerlijk om op een zondagmiddag doorheen te dwalen. Het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal en een aantal oude herenhuizen zijn de trotse overblijfselen van een rijk verleden. Tot ver over de landsgrenzen is het stadje bekend vanwege haar gastronomie. 

Gent (53 km vanuit Cadzand)

Gent is misschien wat minder beroemd dan de Belgische plaatsen Antwerpen (vanuit Cadzand 90 km) en Brugge, maar zeker meer dan de moeite waard. De stad heeft een bruisend studentenleven en dat is merkbaar aan de geweldige sfeer die het hele jaar goed is. De jaarlijkse Gentse Feesten, staan 10 dagen lang garant voor een dampend volksfeest, een van de grootste in Europa. Tot de top-10 aan attracties in Gent behoren ondermeer de 14e-eeuwse St. Baafskathedraal, een aantal prachtige musea en de vele markten die in de stad wekelijks gehouden worden.  

   

       

 

Projectpartners

 

Bax-logo             fraanje-logo             vanAkker-logo           Zwin regio logo